1. DAN
Ponedjeljak, 19. XI

...
Polazak autobusom u 01:00 iz Zagreba (Autobusni kolodvor), te u 03:30 sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke; vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju s predahom u Veroni, gradu poznatom po čuvenoj i zabranjenoj ljubavi Romea i Julije i veronskoj areni iz 1. stoljeća; posjet Julijinoj kući s opjevanim balkonom.
U kasnim dopodnevnim satima nastavak puta prema Francuskoj i očekivanim dolaskom u predvečerje u grad LUNEL*. Smještaj u hotel KYRIADE MONTPELLIER EST– LUNEL***, slobodno vrijeme – fakultativni obilazak mjesta – noćenje.
* Smješten između planiskog masiva Cevennes i Mediterana, gradić Lunel područje je čuvenih francuskih vina, prostranstva gariga i vratiju u močvarno područje ušća Rhone - Malu Camargue-u, zemlju nebeskih krajolika s obiljem ptica, poludivljih konja i bikova.

2.DAN
Utorak, 20. XI

...
Nakon doručka (8:30) polazak za Montpellier Arenu (Aerodrom) na tek otvoreni međunarodni Salon SETT 2012. Cjelodnevni boravak u prostoru izložbenog parka najznačajnije europske sajamske priredbe opreme i tehnike namijenjenih kamping- i općenito turizmu otvorenog prostora.– U predvečernjim satima, na povratku sa Sajma, kraći obilazak modernog i povijesnog dijela MONTPELLIERA* i povratak u hotel  na noćenje.
*Šetnja kroz vrijeme - najbolji način da otkrijete povijesni, arhitektonski i prirodni Montpellier. Primjerice, po četvrti Antigone (moderni trgovački centar) i Ecusson, koja omogućava uron u srednovjekovnu prošlost grada  s velikim trgovima što oživljavaju atmosferu vremena Prosvjetiteljstva. Grad s brojnim parkovima i vrtovima na nenametljiv način „dovodi“ prirodu u samo njegovo središte. Konačno, dvorci i „ludilo“ stoljeća podsijećaju na svu raskoš i sjaj prošlih vremena.

3.DAN
Srijeda,21. XI

...
Nakon doručka (8:30), odlazak na nastavak razgleda međunarodnog salona SETT 2012. U kasnim poslijepodnevnim satima (17:00) odlazak za mondeno ljetovalište LA GRANDE MOTTE*, kraći predah prije odlaska na društvenu gala večeru.
* Izgrađena u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća na zelenoj ledini, La Grande Motte se odlikuje homogenom arhitekturom čiji su najistaknutiji elementi zgrade u obliku piramida. S 2 milijuna turista godišnje, jedno je od omiljenijih ljetovališta europske bogatije klijentele.

Nastavak puta prema gradiću AIGUES MORTES* radi odlaska na zajedničku večeru u restoranu La Camargue, s okusom tradicionalne kulinarske ponude kraja, popraćenom veselicom i izvornom glazbom i plesom družine Flamenco Gitans – Povratak u hotel na noćenje.

* Francuski kralj Louis ili bolje znan kao Sveti Ludovik nakon njegove kanonizacije od strane Rimokatoličke crkve 1297, odlučio je trinaest godina kasnije izgraditi utvrdu na rubu kraljevstva za izlaz na Sredozemno more i polaznu točku njegovih vojni u križarske ratove.
Zbilo se to u izmaglici prošlih vremena na tlu današnjeg gradića Aigues-Mortes, u području močvara, pijeska i boćate vode, dakle posve divlje prirode i močvarne groznice što je stoljećima nemilosrdno kosila domaće stanovništvo – uglavnom ribare i berače soli. Sedam stoljeća kasnije, gradom još uvijek dominiraju zidine, kao jedno od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih zdanja francuske arhitekture.

4. DAN
Četvrtak, 22. XI

...
Nakon doručka (8:30), napuštanje hotela i odlazak na završni razgled međunarodnog salona SETT 2012.

U ranim popodnevnim satima (oko 14:30), odlazak na put u pravcu mjesta Venelles, u subalpskom dijelu francuskog Sredozemlja i posjet Destileriji LIQUORISTERIE DE PROVENCE*,

* čiji pasionirani pregaoci pod plaštom poslovne tajne s uspjehom oživljavaju negdašnje drevne recepture aperitiva i likera na bazi pripravaka od pelina, anisa i drugog aromatičnog i ljekovitog bilja, uključujući i nadaleko čuveni suptilin eliksir Pelin Versinthe čiju je proizvodnju 1999. rehabilitirao idejni pokretač Pascal Rolland nakon 85 godina prohibicije.
...
U posjet su uključeni:
 • 8-minutni film o povijesti tvrtke, izradi i kušanju Pelina Versinthe.
 • kratka ophodnja proizvodnog pogona
 • degustacija i komentar
 • razgled vrta Destilerije s biljnim uzorcima pelina
 • slobodni posjet trgovini s mogućnošću kupnje proizvoda uz tvorničke popuste

Dolazak u Nicu u rano predvečerje (oko 19:30) , smještaj u hotel IBIS NICE CENTRE NOTRE-DAME***; slobodno vrijeme za „đir“ po cvjetnoj Engleskoj promenadi čije plaže u polukrugu oplahuje more Zaljeva anđela (ili anđeoskog zaljeva, kako hoćete) s jedne strane, a s druge leđa joj „čuvaju“ luksuzni restorani i hoteli , među kojima i slavni Le Negresco.

5.DAN
Petak, 23. XI

...
Nakon doručka (8:00), kraće slobodno vrijeme za shopping, a zatim na put povratka (9:30) prema Zagrebu rutom preko Sjeverne Italije (kraći predah na jezeru - Lago di Garda) i Slovenije. Predviđen dolazak na Vrata Jadrana negdje oko 20:00 i u Zagreb u kasnijim noćnim satima, nešto prije ponoći.
KONTAKT PODACI ORGANIZATORA
Agencija:
ALMA VISIO TOURS
Kod:
HR-AB-01-080765747
OIB:
58905316697
Sjedište:
Vlaška 66, Zagreb
Kontakt osoba:
Ana Mamić
Mobiteli:
+385 92 199 3957
+385 92 317 7828
E-mail:
info@alma-visio-tours.com
Web:
www.alma-visio-tours.com

Polica putnog osiguranja kod ALLIANZ dd, Zagreb
Partners
 • ACCCF
 • Le Voyage Autrement
 • Copines de Voyage
 • Planet Ride
 • Route de Voyages
 • Nirva Travel
 • Prestige Voyages
 • Oceans Evasion
 • SOGO Travel
 • TERROIRS DES HOMES
 • Voyage Explorer