kulturna manifestacija

Srpanj 2012

Petits Chanteurs de Saint-Joseph, Francuska

Pet rođendanskih koncerata na našoj jadranskoj obali

Crkveni školski zbor Mali pjevači svetog Josipa iz provansalskog gradića Carpentras rođen je u rujnu 1997. i djeluje neprekidno do naših dana. Izdaje i CD notne zapise. Član je Međunarodne federacije  Pueri Cantores, svjetskog pokreta Crkve i bitnog čimbenika što tijekom stoljeća određuje glazbeni oblik kršćanskog kulta i slavlja Boga, a širom zemaljske kugle okuplja oko 150 zborova s više od 5000 pjevača. Upriličuje turneje uglavnom na tlu Francuske, a svoju petnaestu godišnjicu postojanja mladi su pjevači odlučili proslaviti ljetnim koncertima u pet gradova hrvatske jadranske obale – Zadru i Šibeniku, te Puli, Poreču i Rovinju. 

Zbor se sastoji od tridesetak mladih  - od osnovne do srednje škole, a nastupa podržan glasovima tenora i basova nekolicine njihovih voditelja.  U središtu je obrazovnog projekta školskog kompleksa St. Joseph kao mjesta gdje mladi (u dobi od 9 do 18 godina) i odrasli dolaze zajedno živjeti i raditi. Njegov prvi zadatak je animacija liturgijskih slavlja što obilježavaju život u toj mjesnoj župi i odgojno-obrazovnoj ustanovi, protežući se i na gostovanja u susjedne župe oko Carpentrasa. Ove animacije, kao i koncerti svetih i svjetovnih pjesama, među ostalima, doprinose daljnjem umjetničkom razvoju mladih kroz praksu zborskog pjevanja.

Prvi CD snimili su u proljeće 2001., drugi godinu kasnije, a treći i četvrti snimljeni u proljeće 2006. i 2007.Ljetnim turnejama uobičajeno su „krstarili„ francuskim regijama,  sudjelujući pritom i na koncertnim manifestacijama u okviru međunarodnog kongresa Pueri Cantorum u Lyonu 2002. godine.  2003. bili su domaćinom njegovog regionalnog skupa za područje  Provence-Alpes Côte d'Azur , a 2006. imali su i svoj prvi međunarodni nastup i turneju po Švicarskoj.

„Mladi pjevači“ pronose radost gdje god da nastupe – bilo crkvenim božičnim napjevima, numerama francuske šansone, gospela, drevnih i suvremenih klasičnih svjetovnih i sakralnih djela, šireći tijekom školske godine bogati repertoar, tako da su i za svoj prvi nastup u Hrvatskoj u misiji nade  ti „mali glasonoše mira“ posjetiteljima koncerata pripremili malo slavljeničko iznenađenje!

Redoslijed održavanja koncerata:

Šibenik
Katedrala svetog Jakova
Utorak, 17.srpnja, večernji koncert u 21:00h

Zadar
Klaustar samostana i crkve svetog Frane
Cetvrtak, 19.srpnja, večernji koncert u 20:30h

Pula
Katedrala Uznesenja blažene djevice Marije
Subota, 21.srpnja, večernji koncert u 20:00h

Poreč
Eufrazijeva bazilika
Nedjelja, 22.srpnja, podnevni koncert u 12:00h

Rovinj
Bazilika svete Eufemije
Utorak, 24.srpnja, večernji koncert u 20:30h

KONTAKT PODACI ORGANIZATORA
Agencija:
ALMA VISIO TOURS
Kod:
HR-AB-01-080765747
OIB:
58905316697
Sjedište:
Vlaška 66, Zagreb
Kontakt osoba:
Ana Mamić
Mobiteli:
+385 92 199 3957
+385 92 317 7828
E-mail:
info@alma-visio-tours.com
Web:
www.alma-visio-tours.com

Polica putnog osiguranja kod ALLIANZ dd, Zagreb
Partners
 • ACCCF
 • Le Voyage Autrement
 • Copines de Voyage
 • Planet Ride
 • Route de Voyages
 • Nirva Travel
 • Prestige Voyages
 • Oceans Evasion
 • SOGO Travel
 • TERROIRS DES HOMES
 • Voyage Explorer