Avanturistički turizam

Kanu & Kajak Safari kanjonom Zrmanje

Jedinstven ugođaj veslanja na kristalno čistim vodama ponajljepše hrvatske rijeke.

Dionica Kaštel Žegarski – Muškovci

PROGRAM TRODNEVNOG IZLETA

Rijeka Zrmanja osvaja srca svojom ljepotom na prvi pogled. Njene kristalno čiste vode vijugaju kroz dvjestotinjak metara duboki kanjon u kojemu je rijeka stvorila mnoge sedrene slapove. Među inim izdvaja se 11 metara visoki vodopad Veliki Buk. Od milja je zovemo „Ljepotica i zvijer“.

Kada je nabujala (najatraktivniji je mjesec svibanj), pogodna je za jedan od najboljih raftinga u ovom djelu Europe, a kada se u ljetnim mjesecima smiri, postaje ljepotica što nas u kajacima i kanuima lagano nosi kroz krajolike dalmatinskog karsta koji oduzimaju dah svojom ljepotom.

Najzanimljivije razdoblje na rijeci je krajem travnja i tijekom svibnja, kada padine klanca poprimaju izgled vrtova u cvatu, a protok vode je dovoljno velik za održavanje sportsko-rekreativnh disciplina.

Smještena je u zaštićenom parku prirode, u svijetu prepoznata i po pitoresknom krajoliku gdje se nekad snimala serija western filmova o čuvenom poglavici Winnetou i drugim likovima iz literarnih zapisa Karla Maya.

1. DAN

14:00
Polazak sudionika eventa autobusom s parkirališta poslovne zgrade tvrtke (.....).
 • odlazak na put autoputom prema Zadru – smještaj u hotelu Pinija****, Petrčane
 • kratki predah za osvježenje
 
20:00-22:00
Večera u Konobi Pinija u sklopu hotelskog centra, noćenje.
Mini-break s degustacijom fritaje s tartufima, uz ponuđene 3 vrste vina.
 

2. DAN

08:00-08:45
Doručak.
 
09:00
Polazak autobusom na event Kanu-Kajak Safari u kanjonu rijeke Zrmanje; slijedi vožnja do mjesta Kaštel Žegarski. Tu se sudionici presvlače i dobivaju upute o ponašanju na rijeci i tehnici veslanja.
 
10:00
Počinje avantura spusta niz kanjon.
Prvi dio rijeke Zrmanje je mirniji, tu dobivamo osjećaj kako veslati ravno. Na pola puta skrećemo na rijeku Krupu koja je potpuno mirna i nakon 15 min veslanja dolazimo do prekrasnih slapova. Nasukavamo čamce te krećemo na 10 minutni trekking do mjesta gdje se kupamo pod slapovima i uz njihov šum objedujemo (lunch paket, koji ćemo dobiti pri polasku iz hotela). Nakon odmora vraćamo se u Zrmanju gdje nas iznenađuje 11 metarski slap kojeg obilazimo pješice a čamce bacamo niz slapove. Drugi dio spusta nas nagrađuje mnoštvom prohodnih slapića. Veslanje nije naporno ni opasno, voda je ljeti bistra i topla, idealno za početnike. Kraj je u mjestu Muškovci gdje se presvlačimo u suhu odjeću te krećemo prema našem Avanturist kampu, gdje stižemo oko 18 sati.
 
19:00
Večera – barbeque:
 • janjetina na ražnju uz logorsku vatru i gitaru
 
...
Odlazak u hotel na noćenje.
 

3. DAN

do 09:00
Doručak, napuštanje hotela.
 
...
Povratak autobusom za Zagreb; coffee break na Plitvičkim jezerima uz kraći obilazak jezera i domjenak u Ličkoj kući.
 

UPUTE

Sudionike eventa prihvatit ćemo s velikim zadovoljstvom i staviti im na raspolaganje svu potrebnu infrastrukturu u cilju ugodnog i sigurnog boravka na rijeci:

 • Čamci i oprema – Koriste se stabilni sit-on-top kajaci za dvije odrasle osobe i dodatnim sjedalom za dijete do 12 godina. Svaki kajak ima i vodonepropustan kontejner volumena 25 litara (za kameru, dokumente, suhu odjeću, hranu…) i dva vesla. Na raspolaganju su i sigurnosni prsluci i kacige. U troškovnik safarija – uključeni najam kajaka, vodiča, opreme i osiguranje.
 • Ponijeti sa sobom – Stare tenisice, sandale ili neoprenske papuče za vodu, kupaći kostim, suhu odjeću, sendviče, vodu, kremu za sunčanje, trakicu za naočale.
 • Hrana i piće – za vrijeme kratkog predaha za ručak predviđen je lunch paket, koji će sudionici dobiti pri polasku iz hotela; piće nije uključeno u cijenu i dobro je da ga sudionici eventa sami ponesu; trgovina i ugostiteljskih objekata u blizini nema, u Muškovcima se mogu kupiti osvježavajuća pića.

PONUDU DOSTAVLJAMO NA UPIT

KONTAKT PODACI ORGANIZATORA
Agencija:
ALMA VISIO TOURS
Kod:
HR-AB-01-080765747
OIB:
58905316697
Sjedište:
Vlaška 66, Zagreb
Kontakt osoba:
Ana Mamić
Mobiteli:
+385 92 199 3957
+385 92 317 7828
E-mail:
info@alma-visio-tours.com
Web:
www.alma-visio-tours.com

Polica putnog osiguranja kod ALLIANZ dd, Zagreb
Partners
 • ACCCF
 • Le Voyage Autrement
 • Copines de Voyage
 • Planet Ride
 • Route de Voyages
 • Nirva Travel
 • Prestige Voyages
 • Oceans Evasion
 • SOGO Travel
 • TERROIRS DES HOMES
 • Voyage Explorer