Prijedlog event programa za tvrtke – motivacijska putovanja

Vrata biokova

Jedan dan multiaktivnosti na posjedu Seoskog gospodarstva

4X4 Off road & gorštačka olimpijada

Na prelijepoj planini Biokovo, samo 15 km od Makarske, nalazi se na 897 m nadmorske visine kuća seoskog eko turizma VRATA BIOKOVA, koju mnogi nazivaju oazom mira i ljepote, a pruža Vam ugodu jednodnevnog odmora u netaknutoj prirodi.

Ranč posjeduje 4-5 magaraca, 35 konja i šezdeset krava, te rustikalnu tavernu što nudi iznimnu gastronomsku ponudu temeljenu na lokalnim gurmanlucima.

U našoj ponudi nudimo Vam domaću i zdravu hranu pripremljenu na dalmatinski način, biokovski pršut i sir, domaću peku sa četiri vrste mesa (janjetina, teletina, kozletina i piletina), specijalitete s gradela, specijalitet Biokovski lonac, te ostala jela.
Uz jelo možemo Vam ponuditi domaću travaricu od 48 ljekovitih trava, poznatu u cijelom svijetu.

Moguće je i kampiranje i razgledanje s vidikovca odakle se pruža pogled na dalmatinske otoke, Italiju te Bosnu i Hercegovinu.

Uz ostalo u našoj ponudi možete naći i razne vrste ljekovitog biljnog čaja kao i domaći med. Također nudimo obilazak planine Biokovo i jahanje na konjima i magarcima, te snimanje i fotografiranje na kočiji koja je unikat kuće.

Park prirode Biokovo - Biokovo je veći, sjeverozapadni dio planinskog sustava koji se pruža od rijeke Cetine do neretve u dužini od oko 70 km. Najviša je planina uz hrvatsku obalu. Njegov najviši vrh je Sv. Jure (1762 m). Na malom su prostoru skupljeni neobični kontrasti prirode, obogaćeni vidicima na more. U planini se razlikuju tri pojasa. Prvi je flišno područje do visine od 300 m, plodno i zeleno. Najdojmljiviji je pojas stijena visok oko 1000 m, koji djeluje istodobno i lijepo i zastrašujuće. Povrh stijena pruža se treći pojas u obliku valovite visoravni široke 3-4 km, s bogato razvijenim kraškim reljefom. Na visoravni je neobičan sustav ponikava, nalik na kratere mjesečeve površine (tzv. mrežasti kras), s brojnim speleološkim objektima. Do sada ih je poznato oko 400, a među njima su tri dublja od 500 m. Neke se jame na dnu granaju u labirint podzemnih šupljina. Zbog svojih prirodnih znamenitosti Biokovo je 1981. g. proglašeno zaštićenim parkom prirode na površini od 19.550 ha.

Biljni svijet Biokova je vrlo osebujan i raznolik, mada još nedovoljno istražen. Prevladava ilirsko-mediteranska biljna osnova, ali postoje i noviji borealni i srednjeuropski biljni elementi. Stanište je životinjama, ali i hrana čovjeku.

Među zanimljivostima životinjskog svijeta Biokova, posebno mjesto pripada divokozi (Rupicapra rupicapra) koja je ovdje našla izvanredno prikladno stanište.

Program aktivnosti

09:00
Organizirani dolazak sudionika na lokaciju Vrata Biokova
 

 
Nakon obilnije marende, sudionici eventa dijele se u dvije grupe:
 

10:00
Grupa 1 priprema se za polazak na vožnju terenskim vozilima po zadanoj ruti, uz monitoring organizarora*; povratak na start (vrata Biokova) do 12:30
Prostranstvo uokrug Kuće seoskog eko turizma VRATA BIOKOVA idealno je mjesto OFF ROAD avanture, s poligonom pretežno prirodnih zapreka u jednom od okolnih doca. Osim restorana za 80 osoba, objekat posjeduje pravu životinjsku menažeriju (4-5 magaraca, 35 konja za jahanje i 70-tak krava, perad).
U neposrednoj blizini objekta započinje 8,5 km makadamskog puta - tzv. Cesta Franje Josipa, koju je još prije 150 godina izgradila austrougarska vojska za sponu Dalmacije s Bosnom /denivelacija 400-1200 m n/v, s velikim brojem uspona i padina 7-20%.
U predjelu Biluša, itinerer silazi na regionalnu asfaltiranu cestu Vrgorac-Makarska (sa čitavog predjela „puca" nedoživljeni vidik na ogromno područje srednje-dalmatinskog arhipelaga, a djelomično i bosanskih planina.
Nakon 6,5 km vožnje opet se prelazi na makadam - šumski put za izvlačenje drva, koji „šarajuci" serpetinama ispresijeca asfaltiranu cestu što vodi do Sv. Jure, te završava na poziciji Vrata Biokova (odakle i starta OFF ROAD avantura s ukupno 25-30 km (ne)asfaliranog puta.
Opisani predio odabran je u suradnji s lokalnim rendžerima i lugarima pod ingerencijom društva Parka prirode Biokovo i Hrvatskih šuma.
 
 
Grupa 2 odlazi na prirodnu platformu za igre i aktivnosti u neposrednoj blizini Seoskog gospodarstva i pristupa pripremljenim multiaktivnostima tzv. „gorštačke“ olimpijade:
 • Miniturnir u bacanju konjskih potkova u označeni „ležeći“ krug sa zabijenim kolčićima, a svaki od njih donosi određeni broj bodova (od 1 do 6).
 • Bacanje kamena s ramena (to jest 10-12 kg teške kamene stijene) što je moguće dalje; daljina se boduje po principu 1 m= 1 bod.
 • Igra „kule od karata“ na mjerenje vremena, to jest razlaganje „stožera“ od snopa grbavih štapova.
 • Igra spretnosti s prenošenjem jaja u „slalomu“ okolo postavljenih barijera.
 • Gađanje cilja praćkom – kružne mete označenje brojevima od 1 do 6.

Igre završavaju oko 12:30.

Pobjedniku svake discipline pripada butelja prvoklasnog vina „Vrata Biokova“, a ukupnom slavodobitniku Gorštačke olimpijade - pršut!

 
13:00-14:30
Ručak - seljačka taverna nudi izvrstan obrok od lokalnih specijaliteta ispod peke (janjetina, piletina (fazan), teletina, puretina, morski plodovi - ribe, hobotnice, lignje, školjke ...), s time da je zamjenska grupa što odlazi na vožnju terenskim vozilima lišena alkoholnog pića, do povratka!
 

15:00-17:30
Nastavak opisanih multiaktivnosti, uz naravno, zamjenu grupa (grupa 1 – prelazi na igre gorštačke olimpijade; Grupa 2 – na vožnju terenskim vozilima).
 

18:00-21:00
Opuštanje i veselica uz laganu večeru i živu glazbu (gitara+harminika).
 

...
Organizirano napuštanje Ranča.
 

PONUDU DOSTAVLJAMO NA UPIT

KONTAKT PODACI ORGANIZATORA
Agencija:
ALMA VISIO TOURS
Kod:
HR-AB-01-080765747
OIB:
58905316697
Sjedište:
Vlaška 66, Zagreb
Kontakt osoba:
Ana Mamić
Mobiteli:
+385 92 199 3957
+385 92 317 7828
E-mail:
info@alma-visio-tours.com
Web:
www.alma-visio-tours.com

Polica putnog osiguranja kod ALLIANZ dd, Zagreb
Partners
 • ACCCF
 • Le Voyage Autrement
 • Copines de Voyage
 • Planet Ride
 • Route de Voyages
 • Nirva Travel
 • Prestige Voyages
 • Oceans Evasion
 • SOGO Travel
 • TERROIRS DES HOMES
 • Voyage Explorer