Europska putovanja


Vodimo vas na:

 

Provansalska polja lavande

Sedmodnevno putovanje autobusom visoke Tourist klase
21-27 lipanj 2013

Program putovanja

1. dan:

     
ZAGREB-AVIGNON

Polazak autobusom u 1:30 iz Zagreba (Glavni autobusni kolodvor),
(te u 4:45 sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke) –
Vožnja kroz Sloveniju i Sjevernu Italiju s predahom u Veroni, gradu poznatom po čuvenoj i zabranjenoj ljubavi Romea i Julije, uz razgled veronske arene iz 1. stoljeća i posjet Julijinoj kući s opjevanim balkonom.
U ranim popodnevnim satima nastavak puta prema Francuskoj i očekivanim dolaskom navečer u Avignon –
Smještaj u hotelu IBIS*** CENTRE POINT DE L'EUROPE.
Slobodno vrijeme s kraćom večernjom šetnjom za površno upoznavanje s gradom i njegovim znamenitostima (palača francuskih papa, čuvena arhitektura Balance, uključivanje u tradicionalni život ulica festivalskog Avignona – Noćenje.

 

2. dan:

     
AVIGNON – CARPENTRAS – SAULT (MONT VENTOUX)–
GORDES – COUSTELLET – AVIGNON

 

Nakon doručka, polazak (10:00) na Cestu lavande, preko Carpentrasa do gradića Sault, «metropole» lavande (ovisno o vremenu, predviđamo eventualni uspon na Mont Ventoux*)– Slobodno vrijeme za šetnju i kupnju suvenira u butigama lavande. Tu možete ocijenjivati lavandu u svim njenim oblicima: esencija ulje i aroma, cvijet, med, sirup … –
U kasnim jutarnjim satima posjet proizvođaču lavande, lavandina, rasadničke proizvodnje i botaničkog vrta - konzervatorija (endemnske sadnice bijele lavande!) obitelji Liardec, koja se uzgojem lavande bavi već četvrtu generaciju.
Nastavak puta kroz lavandina polja prema Gordesu, jednom od najljepših francuskih gradića, posve izgrađenog od kamena suhozida, a zatim i do obližnjeg zaselka Coustellet gdje ćemo posjetiti čuveni Muzej lavande i upoznati se o njenoj povijesti na područjima južne Francuske, te o svemu što Vas zanima (posjed s kultiviranim poljem lavande, kolekcija strojeva za žetvu, uz demonstraciju rada, kolekcija kotlova za destilaciju, automatski audio-vodič na francuskom, video animacije, izlošci, trgovina) – povratak u Avignon, slobodno vrijeme za večernji izlazak.
 

3. dan

 

     
AVIGNON–GRAVESON–PONT DU GARD–TAVEL–AVIGNON

 

Nakon doručka polazak (10:00) na kružni put u obilazak, prvotno gradića Graveson-en-Provence radi posjeta Muzeju miomirisa i parfema – nastavak puta prema Pont du Gardu* – Prije povratka u Avignon grupa će kratko boraviti u mjestancu Tavel na degustaciji vina u mjesnom podrumu, čuvenom po proizvodnji jedinstvenog rosé vina apelacije ponajboljeg svjetskog crnog vina cepaža Cotes-du-Rhone - povratak u hotel u Avignonu, predah za osvježenje i slobodno vrijeme za večernji izlazak.
 

4. dan

     
AVIGNON –ARLES–SAINTES MARIES DE LA MER (LA CAMARGUE)–
NIMES–AVIGNON

 

Nakon doručka (10:00) put pod noge na obilaznu turu počev od grada Arlesa (1), uz obilazak znamenitih povijesnih i kulturnih spomenika gradova bogate galsko-rimske baštine, do sredozemnog mjestanca Saintes Maries de la Mer (2); tu počinje avantura posjeta brodom jednom od najpitoresknijih područja pokrajine „Midi de la France“ nacionalnom parku La Camargue (3) na rasprostranjenoj delti rijeke Rhone s očuvanim endemskim primjercima biljnog i životinjskog svijeta, te neobičnim načinom života usred slanih močvara .


Na povratku prema Avignonu, grupa će najprije svratiti u kraći razgled povijesnog gradića-utvrde Aigues-Mortes (4) (uvučenog na nekolikom kilometara od morske obale, a nekada davno luke za pristanište trgovačkih lađa – jednosatni razgled povijesnih i kulturnih spomenika jednog od najljepših francuskih starovjekovnih burgova: crkve Gospe od Sablona, Bijelih i Sivih Pokajnika, kapucinske kapele, Constance i drugih kula, podzemnih hodnika i gradskih zidina), a potom grada Nîmesa (5).

 

5. dan

     
AVIGNON–ORANGE–CHATEAUNEUF DU PAPE –AVIGNON

 

Nakon doručka (10:00) kraći razgled grada Avignona*: mosta St. Benezet (LE PONT ST BÉNEZET, svrstan je u svjetsku spomeničku baštinu UNESCO-a istinski je svjedok povijesti Avignona, opjevan u čitavom svijetu u poznatoj šansoni; gradnja mu je počela u 12 st. , a kasnije nekoliko je puta dograđivan zbog oštećenja od nabujalih voda rijeke Rhone, da bi konačno napušten u 17. st.) i Papinske palače (LE PALAIS DES PAPES, najveće gotičke građevine, s 24 sale otvorene posjetiteljima s izvanrednim muzejskim primjercima grafika i neprocijenjivih freski, audio-vođenje na 11 jezika), a zatim polazak minibusom na kružnu turu u pravcu grada Orange** – na povratku prema Avignonu svraćanje u čuveni Vinski podrum Le Cellier des Princes, Courthezon / Chateauneuf du Pape*** – Gala večera „Diner d'adieux“ u restoranu M cafe u Avignon-Montfavetu uz pratnju muzičkog banda.
 

6. dan

     
AVIGNON–MANOSQUE–VENELLES–AIX EN PROVENCE–ZAGREB

 

Polazak iz hotela u Avignonu (08:15) na put povratka: prijevoz do mjesta Apt, područja uzajamnog prijelijevanja boje i svjetlosti (sjetimo se samo izražajnih platna čuvenog slikara Vincenta van Gogha), od nijansi plavih i ružičastih pletenica lavande do zlatnožutih suncokreta ispod azurnog svoda Provanse; u srcu smo zemlje miomirisa: majčine dušice (thym), kadulje (sauge), lavande, satureja (sarriette), ružmarina (romarin), mentola (menthe), santoline...). Teško bi bilo i zamisliti okruge srca Provence bez nepreglednih prostranstava plavila polja lavande što se valovito prostiru ispod azurno prozračnog ljetnog neba, šireći parfeme po okolnim gradićima i selima. Opijat ćete se suptilnim esencijama što vas podsjećaju na intenzivne mirise iz nekdašnjih bakinih ormara, šireći se po uskim gradskim uličicama … –

Vožnja uz splendidna polja lavande sa zaustavljanjima za fotografiranja – Nastavak puta prema Manosqueu, smještenom u srcu Visoke Provanse. Vrijeme za kraći podnevni predah, a zatim posjet matičnoj tvornici l’Occitane, koja udružuje preradu prirodnih sastojaka i tradicionalno znanje u proizvodnji parfema, kozmetike i sapuna, poštivajući očuvanje višestoljetnih receptura koje predstavljaju profesionalnu obiteljsku tajnu vlasnika ; biti ćete inicirani u različita svojstva i tehnike korištenja lavandinih eteričnih ulja za vaše dobro – Usputno kraće zadržavanje u gradiću Venelles radi obilaska pasioniranih pregalaca Liquoristerie de Provence* koji pod plaštom tajne s uspjehom oživljavaju negdašnje drevne recepture aperitiva i likera na bazi pripravaka od pelina, anisa i drugog aromatičnog i ljekovitog bilja.

Nastavak puta prema susjednom Aix-en-Provence, gradu spomenika, fontana, spektakla i umjetnosti (tu je rođen Paul Cézanne, francuski slikar čije djelo predstavlja sponu impresionizma s kraja 19. stoljeća i kubizma početkom 20. st.)– u kasno poslijepodne odlazak na put povratka prema Zagrebu rutom preko Sjeverne Italije i Slovenije uz kraća zadržavanja na usputnim odmorištima – Predviđen dolazak tijekom četvrtka na Vrata Jadrana u ranojutarnjim satima, te u Zagreb do 10h ujutro.

 

Popis usluga

NAJAM

 • autobus visoke turističke klase - 6 dana

ITINERER I KILOMETRAŽA:

1. dan Zagreb-Verona-Avignon 1118 km
2. dan Avignon-Carpentras-Sault-Gordes-Coustellet-Avignon 138 km
3. dan Avignon-Arles-Stes Maries de la Mer-Nimes-Avignon 192 km
4. dan Avignon-Graveson-Pont du Gard-Tavel-Avignon 87 km
5. dan Avignon-Orange-Courthezon/Chateauneuf du Pape-Avignon 60 km
6. dan Avignon-Manosque-Venelles-Aix en Provence-Zagreb 1262 km
  Ukupno 2853 km

SMJEŠTAJ

1. dan Hotel IBIS POINT DE L'EUROPE** Avignon
2. dan Hotel IBIS POINT DE L'EUROPE** Avignon
3. dan Hotel IBIS POINT DE L'EUROPE** Avignon
4. dan Hotel IBIS POINT DE L'EUROPE** Avignon
5. dan Hotel IBIS POINT DE L'EUROPE** Avignon

OBILAZAK

 • Rasadnika i botaničkog vrta lavande obitelji Liardec, Sault
 • Muzeja lavande, Coustellet
 • Izleta brodom po rukavcima Camargue
 • Muzeja aroma i parfema, Graveson-en-Provence
 • Pont du Garda, jedinstvene atrakcije i spomenika svjetske baštine
 • Podruma vinara Tavela radi kušanja čuvenog vina rose de Tavel
 • Povijesne jezgre Avignona
 • Čuvenog vinskog podruma AOP Cotes du Rhone Cellier des Princes uz degustaciju vina, Courthezon/Chateauneuf du Pape
 • Kompleksa destilerije i prerade miomirisnog bilja L'OCCITANE, Manosque
 • Pogona za proizvodnju aperitiva i likera na bazi pripravaka od pelina, anisa i drugog aromatičnog i ljekovitog bilja LIQUORISTERIE DE PROVENCE, Venelles

Cijena ( na upit!) uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • 5 noćenja s doručkom u hotelima***/** u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama (TWC)
 • obilaske, lokalne izlete i razglede prema programu
 • stručnog voditelja pratitelja grupe tijekom putovanja
 • putno zdravstveno osiguranje
 • troškove organizacije putovanja i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za fakultativni razgled kulturno-povijesnih spomenika, izložbi i muzeja koji nisu izrijekom navedeni ili uključeni u program potovanja
 • troškove osobnih narudžbi

Poklon organizatora:

 • boca kvalitetnog vina (po osobi), pri dolasku u sobu na noćenje u Hotel IBIS POINT DE L'EUROPE**, Avignon

Ostale pojedinosti:

 • doplata za jednokrevetnu sobu
 • popust: za dijete do 12 godina 20 % , a za odraslu osobu 10 % popusta na pomoćnom ležaju

Minimalan broj prijavljenih putnika:

 • 20

Opcija zadnjeg roka prijava i rezervacije mjesta u autobusu:

 • 10 dana prije polaska

Napomena:

 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda obilazaka lokaliteta i gradova u programu. Navedeni razgledi biti će obavljeni u cjelosti, bez obzira na redoslijed obilazaka.
KONTAKT PODACI ORGANIZATORA
Agencija:
ALMA VISIO TOURS
Kod:
HR-AB-01-080765747
OIB:
58905316697
Sjedište:
Vlaška 66, Zagreb
Kontakt osoba:
Ana Mamić
Mobiteli:
+385 92 199 3957
+385 92 317 7828
E-mail:
info@alma-visio-tours.com
Web:
www.alma-visio-tours.com

Polica putnog osiguranja kod ALLIANZ dd, Zagreb
Partners
 • ACCCF
 • Le Voyage Autrement
 • Copines de Voyage
 • Planet Ride
 • Route de Voyages
 • Nirva Travel
 • Prestige Voyages
 • Oceans Evasion
 • SOGO Travel
 • TERROIRS DES HOMES
 • Voyage Explorer